dissabte, 23 d’abril del 2016

Novetats "tonadillesques" II: articles

MCV46-1_Couv
Aprofitant que avui és Sant Jordi, voldria donar a conèixer les meves últimes publicacions "tonadillesques". En efecte, en poques setmanes han sortit a la llum alguns articles meus fruits de les meves recerques postdoctorals:

- "Ritmos de tonadilla. Algunas consideraciones a partir de la obra conservada de Jacinto Valledor", Cuadernos de Música Iberoamericana, 28 (2015), pp. 87-114, on parlo d'uns ritmes molt presents a les tonadillas, gairebé omnipresents, i que estan relacionats amb els ritmes de tango i havanera i fins i tot amb passos que la María José Ruiz Mayordomo i jo hem descobert en les nostres recerques sobre música de dansa al segle XVIII hispànic.

- "Representaciones  musicales de lo francés en tonadillas dieciochescas", Mélanges de la Casa de Velázquez, 46-1 (abril 2016), pp. 167-196, on comento diversos recursos musicals utilitzats pels compositors de tonadillas per representar personatges francesos o relacionats amb França (petimetres sobretot). Gràcies a aquesta recerca s'explica el concepte set-centista de marcialidad, que encara era relliscós.
Realment ha estat un plaer publicar en dues revistes tan prestigioses, una dins de la musicologia i l'altra en l'anomenat "hispanisme". Qui vulgui exemplars digitals de les separates, m'ho pot demanar o consultar el meu perfil en Academia.edu.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Congratulations for the work!

Aurèlia ha dit...

Thank you! :)