Cant

Diplomada en Cant Líric i Didàctica de la Veu a Bolonya, Itàlia (Accademia Musicale dell'Associazione Culturale Scena Musicale, 2015), amb la màxima qualificació (110/110 cum Laude).

Vaig començar els estudis de cant a Barcelona fa molts anys, passant per moltes i diverses mans (també a Alemanya) i obtenint el juny de 2006 el 8è de Cant de l’Associated Board of the Royal Schools of Music de Londres. Però el meu aprenentatge més sòlid ha estat entre 2012 i 2015 amb la soprano bolonyesa Anna Flores, de l'Associazione Culturale Scena Musicale, amb qui he descobert la meva veu de soprano dramàtica d’agilitat (soprano Falcon), de registre ampli (do2 – mi bemoll 5) i timbre fosc; una veu potent i àgil que em permet abordar des del peces lleugeres i cambrístiques fins a àries d’òpera de pes, tant de soprano dramàtica com de mezzo. A Bolonya m’he especialitzat en repertori verdià (La forza del destino, Un ballo in maschera, Macbeth, Don Carlo) i verista (Suor Angelica, Tosca, Adriana Lecouvreur), amb incursions en l’òpera alemanya (Fidelio) i francesa (Carmen, Faust). He assistit també a classes de repertori amb el mestre Leone Magiera.


A Bolonya he format part de l’Associazione Culturale Scena Musicale, on he tingut ocasió de participar tant en recitals (per exemple, al prestigiós Circolo Culturale Lirico Bolognese, octubre 2012) com en produccions d’operetes (La Vedova Allegra, Cin Ci Là, al 2014) i òperes (Carmen, al 2015), interpretades als teatres Alemanni i Deon de Bolonya i a la regió de l’Emilia-Romagna.
Dins de la meva línia de recerca sobre música teatral del segle XVIII hispànic vaig organitzar una sèrie de concerts a Bolonya (Dipartimento di Lingue, Letterature e Culture Moderne de la Universitat de Bolonya, Circolo Ufficiali) al 2015 titulats “¡Señores, señoras! La Madrid di Goya nella musica lirica spagnola” amb la pianista bolonyesa Serena Perego, destinats a ensenyar el món dels majos i les majas de Madrid a partir de la música, des de la tonadilla del segle XVIII fins a la sarsuela dels segles XIX-XX, passant per la cançó de saló de Ferran Sor, Manuel García i Enric Granados.

A Barcelona he estat al Cor dels Amics de l’Òpera de Sabadell i del Cor Bach, pertanyent a la Societat Bach de la Parròquia de Sant Miquel dels Sants de Barcelona, on també he fet de solista (Requiem  de Mozart, Missa en Si menor de Bach).

M’he format en altres disciplines musicals: Teoria de la Música (Harmonia, Contrapunt, Fuga, Instrumentació) amb el compositor Joan Carles Sender, i Piano amb Pepita Cussó. L’any 2008 vaig rebre el Hedy King Robinson Prize for Theory of Music atorgat per la Associated Board of the Royal Schools of Music de Londres.