dilluns, 20 de desembre del 2010

LVI Anglo-Catalan Society Conference

Aquest cap de setmana (17-19 de desembre) he assistit i participat en la LVI Anglo-Catalan Society Conference, que es va celebrar a Barcelona, concretament en la Reial Acadèmia de Medicina (en la meravellosa però incomodíssima Sala Gimbernat), l'Institut d'Estudis Catalans i l'Hotel Silken.
Haig de dir que fins fa poc no coneixia l'existència d'aquesta societat que, sobretot des de la Gran Bretanya, treballa per estudiar i difondre la cultura catalana. Me'n va informar el Biel Sansano, professor de la Universitat d'Alacant i col·lega d'investigació teatral, i la meva sorpresa ha estat majúscula. Vaig tenir l'ocasió de conèixer especialistes de renom com Josep Saval, David George, Dominic Keown, Montserrat Roger-i-Puig i tants d'altres, i gent jove entusiasta pels aspectes més diversos de la cultura catalana: literatura, societat, història, art i il·lustració, cinema, teatre... i jo, allí, entre tots ells, vaig gosar parlar de topoi regionals en tonadillas madrilenyes per representar personatges provinents de Catalunya, València i Les Illes. Han estat un parell de dies intensos durant els quals he après molt en un ambient distès, proper i, sobretot, molt animós.
Entre tot plegat em va fer especial il·lusió retrobar-me amb el Pere Gifra, a qui vaig tenir de professor de Llengua i Literatura Anglesa a la Pompeu Fabra. Desconeixia la seva afició a la música! Si és que el món és un mocador!
La trobada de l'any que ve serà a Londres. Espero poder assistir-hi!